Translate

သုခအောင် (စာအုပ်စင်)သို့ လာရောက်လည်ပတ်ကြကုန်သောမိတ်ဆွေအားလုံးကိုအထူးကျေးဇူးတင်ပါတယ်၊ အကြံပေးချက်ကို ကြိုဆိုလျက်ပါ။ ဖုန်း- 09-400700358 /09-775784434 သို့ဆက်သွယ်အကြံပြုနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။

Nov 25, 2016

ဒီလိုအခ်ိန္မွာၾကာဇံခ်က္ပူပူေလးတစ္ပန္းကန္ေလာက္မစားခ်င္ၾကဘူးလား။



ၾကာဇံခ်က္ကခ်က္ရလြယ္ကူပါတယ္။ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္မွာအနည္းငယ္အလုပ္မ်ားတယ္ထင္ရေပမယ့္ ဧည့္ခံတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ဗာရီယသိပ္ကိုသက္သာေစပါတယ္။မီးဖိုေပၚမွာၾကာဇံခ်က္အိုးကိုအပူေပးထားၿပီးခပ္ထည့္ေပးလိုက္႐ုံပဲမဟုတ္လား။စားပြဲေပၚမွာအရံသင့္ခ်ထားတဲ့ၾကက္သြန္စိမ္း၊နံနံပင္၊င႐ုတ္သီးေလွာ္မွဳန္႔ေလးထည့္ၿပီးေ႐ွာက္သီးစိတ္ေလးညႇစ္ထည့္လိုက္႐ုံပဲေလ။

ၾကာဇံခ်က္
••••••••••

ပဲၾကာဇံ................ (၂၅) က်ပ္သားတစ္ထုပ္(ေရစိမ္ထားရန္)
ၾကက္သား(ရင္ပုံ/ ေပါင္).... တစ္စုံ
ၾကက္ရိုး........................၂၅ က်ပ္သား
ငုံးဥ..............................၂၀ လုံး
ၾကြက္နားရြက္မွိဳေၿခာက္......၅ က်ပ္သား( ေရစိမ္ထားရန္ )
ပန္းေၿခာက္.....................၁၀ က်ပ္သား(.........။.........)
ပဲလိပ္ေခ်ာင္း ..................၃ ေခ်ာင္း (သို.)
ပဲလိပ္ၿပားေၿခာက္.............၁ ထုပ္
ၾကက္သြန္နီ....................၃ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...................၁၀ တက္ 
ခ်င္း..............................၂ တက္
ၾကက္သြန္နီဥေသး............၂၀  လုံးခန္ ့
ငါးငံၿပာရည္.....................လိုအပ္သလို
ပာင္းခတ္မွဳန္႔..................လိုအပ္သလို
ၾကက္သားမႈန္႔.................အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း..................(........။.......)
ဆီ................................၁၀ က်ပ္သား
နႏြင္းမွဳန္႔ ......................၁ ဇြန္း
အေရာင္တင္မွဳန္႔..............၄ ဇြန္း

ပထမဆုံးၾကက္သား၊ ၾကက္ရိုးေတြကိုေရေဆး
သန္ ့စင္ၿပီးခ်င္း၁တက္ဓါးၿပားရိုက္ထည့္ကာ ဆား၊
 ပာင္းခတ္မွဳန္ ့တို႔အရသာျဖည့္ကာျပဳတ္ပါ။

အညစ္အေၾကး၊အၿမွဳပ္တို ့ကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ။
(ဟင္းရည္ၾကည္ေစရန္)

ၾကက္သားႏွဳး ၿပီဆိုဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (  အိမ္မွာစားမယ္ဆိုရင္အရိုးေတြကို
ၾကာဇံပာင္းထဲထည့္ၿပဳတ္လို ့ရေပမယ့္ဧည့္ခံဖို ့ဆိုရင္ေတာ့ၾကက္ရိုးကရတဲ့
အရသာကုန္စင္တဲ့အထိဆက္ၿပဳတ္ထားေပးဖို ့လိုအပ္ပါမယ္ )

ငုံးဥေတြကိုလည္းၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားပါ။

လက္က်န္ခ်င္းနွင့္ၾကက္္သြန္ျဖဴ ကိုညႇက္ေနေအာင္
ေထာင္းပါ။

ေရစိမ္ထားတဲ့ျကြက္နားရြက္မွိဳ ၊ ပဲလိပ္ၿပားေတြကို လိုအပ္သလို လွီးၿဖတ္ပါ။

ပန္းေၿခာက္ေလးေတြကိုေတာ့အလယ္ေလာက္ကေနထုံးခ်ည္ေပးပါ။

ၾကက္သြန္နီဥေသးေတြကိုလည္းအခြံခြာေရေဆးထားပါ။

ဆယ္ယူစစ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုလည္းအမွ်င္ေလးေတြၿဖစ္ေအာင္မႊာေပးပါ။

ဒါေတြရၿပီဆိုၾကာဇံပာင္းဆီသတ္လို့ရပါၿပီ။
ပူေနတဲ့ ဒန္အိုးၾကီးၾကီးတစ္လုံးမွာ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ေထာင္းထားေသာအေရာတို ့ကို နႏြင္းမွဳန္ ့၊
အေရာင္တင္တို ့ႏွင့္ေမႊးေနေအာင္ဆီသတ္ပါ။

ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ မွိဳ ေျခာက္ပန္းေၿခာက္၊ ပဲလိပ္ၿပားတို ့ကို ထည့္သြင္းဆီသတ္ပါ။

ငါးငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မွဳန္ ့၊ ျကက္သားမွဳန္ ့၊
ငရုတ္ေကာင္းတို ့ၿဖင့္အရသာျဖည့္ပါ။

ဆီသတ္တာအနည္းငယ္က်လာၿပီဆိုရင္ျပဳတ္ထားတဲ့
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုစစ္ထည့္(သို ့) အရိုးမ်ားပါ ထည့္ပါ။

မႊာထားတဲ့ၾကက္သား၊  ငုံးဥေတြလည္းေပါင္းထည့္ေပးၿပီးတစ္ပြက္ဆူသည္အထိအပူေပးပါ။

အညစ္အေၾကး၊ အၿမွဳပ္ေတြကိုခပ္ထုပ္ေပးပါ( အေရာင္တင္ဆီေတြပါမသြားဖို ့သတိၿပဳပါ )

ပာင္းရည္အိုးတစ္ပြက္ဆူၿပီဆိုေရစိမ္ထားတဲ့ၾကာဇံ
ေတြကို၃ပိုင္းေလာက္
ရေအာင္ကပ္ေၾကးနွင့္ညွပ္ၿပီးထည့္ပါ။
( မညွပ္လွ်င္ ၾကာဇံပာင္းစားရမွာအဆင္
မေၿပသလို အညွပ္လြန္ရင္လည္းေၾကမြသြားၿပီးစားခ်င္စဖြယ္မျဖစ္ေတာ့ပါဘူး)

 ၾကက္သြန္နီအလုံးေသးေတြကို ဒီအဆင့္ေရာက္မွထည့္ပါ။

ေရလိုအပ္သေလာက္ထပ္ၿဖည့္ၿပီးမီးကိုေလွ်ာ့ခ်ကာ တစ္ပြက္ဆူပုံစံမွာပာင္းရည္က်သည္အထိအခ်ိန္ေပးခ်က္ပါ။

မိမိလိုအပ္သလို အရသာ၊အပ်စ္အက်ဲ ကို ကိုယ္တိုင္ထိ္န္းညွိယူပါ။

နံနံပင္၊ သံပုရာသီး( သို ့) ေရွာက္သီးစိတ္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္ေလွာ္မွဳန္ ့တို ့ျဖင့္သုံးေဆာင္ပါ။ ( ဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္တို႔နွင္႔ေတာ႔လုံး၀မလိုက္ဖက္ပါ။)


0 comments:

Post a Comment

Translate

သုခအောင် (စာအုပ်စင်)သို့ လာရောက်လည်ပတ်ကြကုန်သောမိတ်ဆွေအားလုံးကိုအထူးကျေးဇူးတင်ပါတယ်၊ အကြံပေးချက်ကို ကြိုဆိုလျက်ပါ။ ဖုန်း- 09-400700358/09-760136274 သို့ဆက်သွယ်အကြံပြုနိုင်ပါတယ်။

Followers